WAAR? https://koalas.be/inschrijven/inschrijvingsmoment
WANNEER? Zondagvoormiddag 26 augustus 2018 om 11u00 stipt

NOG INSCHRIJVEN?
Wij kunnen u met plezier meedelen dat ons jaarlijks inschrijvingsmoment zal doorgaan op zondag 26 augustus om 11u stipt. Dit zal online gebeuren. We werken met wachtlijsten en om geen nodeloze tijd van u te verspillen hebben we hieronder ook een schema geplaatst met de vrije plaatsen en de plaatsen op de wachtlijst per geboortejaar.

Na de inschrijving zullen wij alles verwerken en hierna krijgt u een e-mail met de mededeling of u er al dan niet bij bent. Wij sturen deze mails zo snel mogelijk, extra mails sturen met de vraag of u erbij bent, heeft geen zin.

AL OP DE WACHTLIJST?
Indien uw kind reeds op de wachtlijst staat en u zich vorig jaar dus al ingeschreven heeft, heeft het absoluut geen nut om u opnieuw in te schrijven. Mensen op de wachtlijst hebben altijd voorrang op nieuw ingeschreven mensen.

AL LID?
Alle personen die reeds ingeschreven zijn worden automatisch opnieuw ingeschreven voor het komende scoutsjaar. Indien u kind stopt dan hadden we graag een mailtje gekregen op koalas.info@gmail.com

VERDERE INFO
Zoals jullie weten houden we slechts 1 inschrijvingsmoment per scoutsjaar en dit valt altijd voor de start ervan. Er is 1 uitzondering: broertjes/zusjes van huidige Koala - leden en kinderen van ex - Koalaleiding/ K-team genieten voorrang, dit inschrijvingsmoment is al achter de rug.

In 2015 zijn we afgestapt van een live inschrijvingsmoment en hebben we beslist om een onlinesysteem in te voeren. Dat levert een hoop praktische voordelen op voor de ouders én voor ons. Het systeem werkt nog steeds volgens het first come, first served - principe, dus wie zich als eerste aanmeldt op de website heeft de grootste kans op een plekje. Als je inschrijving afgerond is, verwerken wij de gegevens en krijg je spoedig een mail met bevestiging van de inschrijving of de boodschap dat je op de wachtlijst staat. Het kan zijn dat een actief kindje toch stopt in zijn proefperiode waarna we een beroep doen op deze wachtlijst!

Het komende inschrijvingsmoment is enkel voor de mensen die geïnteresseerd zijn maar nog niet ingeschreven zijn en dus ook niet op de wachtlijst staan. Als je al sinds vorig scoutsjaar op de wachtlijst staat moet je die plaats elk scoutsjaar herbevestigen. Dit door te antwoorden op het mailtje dat jullie zullen ontvangen. We schrijven ook pas kinderen in vanaf de generatie waarbij ze actief kunnen beginnen (dit scoutsjaar is dit het geboortejaar 2012). Dus is jouw kind jonger? Dan heeft het geen zin om hem/haar in te schrijven.

Belangrijk om te vermelden is dat het niet toegestaan is om meerdere kinderen in te schrijven, tenzij het om jouw eigen kinderen gaat. Het is dus 1 kind/persoon. Als je meer dan 1 eigen kind wil inschrijven dan vragen wij om een attest van gezinssamenstelling mee te brengen op de startdag op 3 september. Dit kan je in de meeste gevallen eenvoudigweg online opvragen via de website van je gemeente. Deze regel hebben we ingevoerd om onze inschrijvingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

De regel werkt als volgt:

  • Je bent alleen en je wilt 1 kind inschrijven: geen attest van gezinssamenstelling nodig.
  • Je bent met 2 personen en je wilt 2 kinderen inschrijven: geen attest van gezinssamenstelling nodig. Hetzelfde geldt voor 3, 4, 5, enzovoort.
  • Je bent alleen en je wilt meer dan 1 eigen kind inschrijven: attest van gezinssamenstelling + eigen identiteitskaart meebrengen. Alleen op deze manier kunnen wij controleren of het weldegelijk over jouw eigen kinderen gaat.

Om jullie een idee te geven of het de moeite is om klaar te zitten achter de computer, geven we hieronder het aantal vrije plaatsen en het aantal kinderen op de wachtlijst per generatie weer.

Wachtlijst
Tak in 18-19 Geboortejaar Aantal vrije plaatsen Aantal mensen op de wachtlijst
Bevers 2012 2  
Bevers 2011 1 5
Welpen 2010 2 12
Welpen 2009 0 17
Wolven 2008 1 9
Wolven 2007 0 3
Jvg's 2006 1 2
Jvg's 2005 3  
Vg's 2004 4  
Vg's 2003 Vrije inschrijving  
Seniors 2002 & 2001 Vrije inschrijving  

 

Opgelet: we hebben in de loop van het scoutsjaar contactgegevens gekregen van veel geïnteresseerde mensen, maar deze staan hier niet tussen want deze zijn nog niet ingeschreven!

Alle verdere info over het komende scoutsjaar volgt snel!